We hebben bezoek dat vertelt over de mogelijkheid om persoonsgegevens van overleden personen te downloaden uit het stadsarchief van Amsterdam.
Ik surf meteen naar de site en duik erin. Genealogie is wel aan mij besteed.
Hoewel mijn familie hartstikke Fries is, heeft een gedeelte in Amsterdam gewoond. Mijn oudtante runde daar een rusthuis waar mijn overbeppe hielp.
Namen, data en adressen komen voorbij. Het meeste was al verzameld, maar de laatste ontbrekende gegevens kunnen nu eindelijk ingevuld worden.
Ik download de ene file na de andere, mail en bel de waardevolle vondsten door naar familie. Het zijn geen grootse ontdekkingen, maar een klein beetje extra kennis dat de grijze foto’s van de overledenen wat meer kleur geeft.

4 reacties

  1. op tlc gaan helaas alleen beroemde/bekende mensen op zoeknaar hun roots en die schijnen dan ook altijd allerlei schokkende dingen te ontdekken.
    zelf heb ik op de een of andere manier genoeg aan de verhalen die me verteld zijn..

  2. @inge: Onthoud je die verhalen? Ik moet daar toch data en adressen bij hebben, anders vergeet ik het!

  3. Mooi dat je zoveel van je familie weet! Ik zou met name meer willen weten over de vader van mijn moeder. Hij was wees en we weten heel weinig van hem, terwijl zijn geschiedenis waarschijnlijk heel interessant is. Maar ook heel lastig te achterhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *