Opeens staan we in de startblokken om een nieuw huis te kopen. Hoewel, opeens. Er was natuurlijk eerst een kindje en voor het kindje überhaupt was geboren kregen we al advies dat het misschien handiger zou zijn om te gaan verhuizen. Maar verhuizen in Amsterdam doe je niet zo makkelijk. Zeker niet als je op een mooie plek woont.

Alle adviezen sloeg ik dan ook in de wind. Om er snel van terug te komen. Even achteraf gezien (da’s altijd makkelijker praten namelijk): als ik niet op drie hoog had gewoond maar op de begane grond, had ik veel meer kunnen wandelen met Dylan en was mijn herstel een stuk sneller gegaan.

De knoop werd doorgehakt toen we merkten dat Dylan een erg beweeglijk kind is. Niet helemaal verwacht, in de buik was ‘ie rustig. Tenminste, dat dacht ik. Bleek dat ik hem nooit goed heb kunnen voelen omdat zijn voetjes vooral tegen de placenta schopten.

Met een beweeglijk kind kan je er natuurlijk continu op uit gaan. Maar je kunt ook gaan verhuizen naar een huis met een tuin. Snapte ik nooit eerder waarom mensen altijd de stad uitgingen na het starten van een gezin, tegenwoordig begrijp ik maar al te goed wat deze mensen motiveert.

Helemaal opgeslokt worden door groen en leegte wil ik niet. Ik heb dat zelf 18 jaar lang ervaren en hoewel het erg tof was, ben je ook erg afgesneden van de wereld. En als moeder wil je toch ook van de geneugten van het leven genieten nietwaar. In mijn geval zijn dat de geneugten van een stad als Amsterdam. De drukte kan me gestolen worden, de mogelijkheden niet.

Maar waar zoek je dan? Wat is een goede plek om te gaan wonen? We gingen van Amstelveen naar Weesp naar Hilversum om uiteindelijk in Amsterdam Noord terecht te komen. Tenminste, dat is nu het plan. Kan elk moment weer veranderen hoor. Niets zo veranderlijk als onze ideeën.

9 reacties

 1. Spannend! Welke wijk in Noord? Misschien is Purmerend een overweging waard. Binnen 20 min op t CS en meer huis voor je geld.

 2. Ja, erg herkenbaar voor een stadse meid als ik, die nu in de suburbs woont… 🙂

 3. @Karin: Noord-Holland is onhandig vanwege reizen naar ’t werk. Daarom mikten we in eerste instantie op ’t Gooi, waar je ook meer huis voor je geld hebt. Tja, ’t is inderdaad wel die overweging: kies je voor Amsterdam en minder huis of voor buiten Amsterdam met meer huis?

 4. Purmerend…Daar gaan alle niet A’dammers uiteindelijk heen, Aukie..hihihihi Grapje!!!!!!

  Maar Noord is leuk! Zuslief woont daar. Edammerstraat Google Map dat maar. Is een dorp in een stad 🙂

 5. Kom gezellig naar West-Friesland! Ligt op 30 minuten (auto) van Amsterdam. Ik vermaak me hier prima!

 6. Ik werk in Lelystad, goed te doen hoor. Maar inderdaad, veel Amsterdammers hier. Ik kom hier oorspronkelijk ook niet vandaan, maar het bevalt me goed. Comfortabel stadje.

  Noord heeft hele leuke stukken, zijn veel aan het “upgraden”. Maar ook hele hele lelijke stukken 😉

 7. Wat leuk, en spannend! Ik begrijp heel goed dat mensen met kinderen een tuin willen en niet meer de drukte van een stad. Een rustige buurt in een stad is dan een goed compromis. Houd ons op de hoogte van de huizenjacht!

 8. Oh wat spannend zeg. Verhuisplannen. Zitten jullie nu gehuurd of gekocht, want dat is toch ook nog wel iets wat meespeelt nietwaar?

 9. heerlijk, verhuizen! amsterdam noord zou niet meteen m’n voorkeur hebben, maar voor een tuin ga ik ook ’n heel end hoor hahaha ; )
  succes met de huizenjacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *