Het onverwachte gebeurde in het Pinksterweekend: Nadal werd naar huis geslagen door een Zweed die ik niet kende. Dat opende deuren voor Federer, die Roland Garros nog nooit heeft gewonnen en bovendien op jacht is naar evenaarding van het record van Pete Sampras, namelijk het winnen van 14 grand slam titels. Federer heeft er op dit moment 13.

En wat doet Federer, de dag nadat Nadal uit het toernooi is geslagen? Zelf op het punt van verliezen staan. Na twee sets winst van zijn tegenstander zette ik de tv uit. Maar wat bleek toen ik terug kwam van het douchen? Federer had de derde set gewonnen. De vierde set won hij zelfs met 6-0 en toen werd het wel erg spannend.

Federer is niet meer de klassespeler van vroeger. Toen sloeg hij iedereen met gemak van de baan, nu moet hij daar hard voor werken. Dat deed hij, en won. En was daar die open deur weer naar winst in de finale…

De partij daarna tussen mijn andere favorieten Andy Roddick en Gaël Monfils verliep teleurstellend. Gaël was dé man van de wedstrijd die zich niets aantrok van tennissen in het schemer, Andy’s spel liep niet en ergerde zich mateloos aan de donkere lucht. Hij werd dan ook flink de pan ingehakt en dat belooft niet veel goeds voor morgen, wanneer Federer het tegen de Franse publiekslieveling Monfils op moet nemen.

Dus, hierbij een polletje. Wie denkt u dat er wint morgen? Monfils of Federer? Tenzij Federer beter gaat spelen, zet ik in op Monfils.

8 reacties

  1. Federer gaat winnen! Maar dit zeg ik overigens alleen maar omdat ik Federer-fan ben. Misschien moet ik ook maar eens gaan kijken morgen, want door steeds uithuizig te zijn, heb ik nog niet veel van Roland Garros meegekregen, helaas…

  2. Monfils begon het toernooi toch niet helemaal fit. Ik gok dat Federer het morgen nog redt, maar dat hij het zondag niet haalt. De winnaar van de halve finale Soderling – Gonzalez wordt ook eindwinnaar. Del Potro doet het ook leuk trouwens..

  3. Monfils….Dat is meervoud in het Frans…Mijn Zonen…Dus ze staan met zijn allen tegen hem te tennissen (Federer)…

    Jij komt als een *kitten* terug in een volgend leven Aukie. Jij kan uren kijken naar een balletje dat op en neer en heen en weer gaat over het scherm. lol…(mijn kat houdt er ook van, hihihi)

  4. Het zou niet eerlijk zijn als ik nu nog een voorspelling doe? Ik zie toevallig nu de samenvatting bij studiosport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *