Op 12 januari 2004 publiceerde ik n.a.v. een stokje de volgende lijst met mijn favoriete boeken:

1: De Ontdekking van de Hemel van Harry Mulisch, op aanraden van een collega gelezen omdat ik vol lof was over de Celestijnse Belofte. Inmiddels heeft de Celestijnse Belofte het veld geruimd voor het meesterwerk van Mulisch.
2: De boeken over Harry Potter van J.K. Rowling. Ik ben met het vijfde deel bezig en verbaas me elke keer weer over haar bijzonder mooie taalgebruik en de vele verschillende en daardoor ingewikkelde verhaallijnen.
3: De boeken van Darren Shan. Ze gaan over een jongen die als vampiersleerling door het leven gaat. Een welkome opvulling tijdens het wachten op het volgende Harry Potter-deel.
4: Een Phoenix uit de As van Henning Boëtius, een op historische feiten gebaseerde roman over de zoektocht van een man naar de oorzaak van de explosie die de zeppelin Hindenburg in 1937 liet neerstorten. De schrijver is de zoon van de man die destijds aan het roer stond van de Hindenburg.

Het gaat vooral om nummer 3, de kinderboeken van Darren Shan. Laatst had ik het al over het boek ‘Twilight’ van Stephenie Meyer dat is verfilmd, over een liefde tussen een gewoon meisje en een vampier. U raadt het al, het eerste boek van Darren Shan, Cirque du Freak, is nu ook verfilmd en komt in augustus uit. In deze boeken ligt het accent meer op het vampier zijn en gaat het er ietwat bloederiger aan toe dan in de verhalen van Stephenie Meyer. Kinderboeken over vampieren lijken op dit moment helemaal hot te zijn!

Natuurlijk zijn er op YouTube weer geïmproviseerde trailers te bekijken, niet zo bijster interessant, maar is er ook een foto gepubliceerd die al een aardig beeld geeft van de sfeer van de film:

Cirque du Freak

Voordeel: ik heb de serie boeken gelezen, dus de beelden verstoren mijn fantasie niet. Nadeel: de grote meneer op de foto die mister Crepsley speelt komt totáál niet overeen met de lijzige witte slungel die ik me had voorgesteld.

Dus temper ik mijn enthousiasme tot er wat meer bekend wordt. Maar verheug ik me er stiekem wel op.

7 reacties

  1. Het valt mij vaak toch tegen als ik eerst t boek lees en dan de film zie die er van gemaakt is. Het is in mijn eigen fantasie toch altijd anders. Hoewel ik er laatst achterkwam dat eerst de film en dan het boek soms ook heel goed kan uitpakken (bij kiss the girls met morgan freeman is het boek nog beter)

  2. Zowel lezen alsook films kijken doe ik graag maar om te voorkomen dat ik wordt teleurgesteld kijk ik liever niet de film van het boek of omgekeerd. In het geval Harry Potter werd ik echter positief verrast. Film komt doorgaans niet in de buurt van fantasie.

  3. Ik heb dat ook met boekverfilmingen. Na Harry Potter, waarvan ik me heel veel personages anders had voorgesteld dan ze er in de film uitzien, heb ik besloten om boeken die tot mijn favorieten behoren niet meer in de bioscoop te gaan bekijken wanneer ze verfilmd worden. Dat scheelt weer een teleurstelling.

  4. @Paul: Maar soms ontkom je er niet aan toch? Ik denk dat je de films van Harry Potter moeilijk kan negeren omdat je spotjes ziet op tv, filmposters ziet hangen in de stad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *