Qua zangeressen heb ik een zwak voor Scandinavië. En dat er nog steeds iets te ontdekken valt, merkte ik toen ik las dat Maria Mena tot beste vrouwelijke artiest van Noorwegen was uitgeroepen tijdens de uitreikingen van de Spellemannsprisen. Ze versloeg grote namen als Marit Larsen, Ane Brun en Ingrid Olava. Van die laatste drie ken ik alleen Ane Brun en die ligt mij gek genoeg niet. De andere twee kende ik niet, dus myspacede ik. Ingrid viel af, Marit bleef fier overeind. Wat een leuk schattig meisje! Ze ziet er uit als 12 maar is 26 en schrijft nummers die ik had willen schrijven (haar eerste cd niet meegerekend). Grappig genoeg heeft ze het vrolijke nummer ‘If a Song Could Get Me You’ akoestisch opgenomen op verschillende plekken: de groentewinkel, de roltrap van het metrostation en de metro zelf. En om te vieren dat mijn log vandaag zes jaar bestaat, hieronder de opname in de groentewinkel:

16 reacties

 1. Allereerst gefeliciteerd. 6 jaar is een mooie prestatie. Ik vind die Marit echt een schatje. En van dat nummer werd ik al vanaf de eerste noot vrolijk.

 2. Gefeliciteerd, 6 jaar, ongelofelijk! Ik heb even geluisterd en vind het met dit liedje wel meevallen, maar ik vind muziek uit Scandinavië vaak een beetje somber!

 3. Ze ziet en klinkt als een 12 jarige. Maar het is een goed nummer en daar draait het om.

  Amaai, zés jaar. Is dat nog gezond? Gefeliciteerd!

 4. Zes jaar, wauw!! Van Maria Mena heb ik een CD, de anderen die je noemt ken ik niet. Ga Marit maar snel beluisteren, ben benieuwd!

 5. Hold on, ik ken Ane Brun wel maar het is niet mijn ding. Ze was vorig jaar in Paradiso en veel vrienden vonden d’r geweldig. Dit liedje van Marit heeft een Noorse vriendin me eens laten luisteren, had alleen de naam niet onthouden. Ben er niet kapot van, iets te kinderlijk. Maar cute is ze wel.

 6. Aukje, ik ben een groot fan van de Zweedse zangeres Stina Nordenstam. Wellicht dat ik haar al een keertje bij jou heb geplugd, maar de moeite waard om uit te zoeken.

 7. @Paul: Dank voor de tip! Stina werd mij jaren geleden door een medewerker van Concerto aangeraden toen ik een cd kocht van een Skandinavische jazzzangeres (weet even niet meer welke). Toen vond ik het niks. Nu luister ik weer en vind haar muziek prachtig, alleen haar stem werkt me soms op de zenuwen…

 8. @Aukje: haar laatste cd “The World Is Saved” is wat beter uitgebalanceerd dan haar eerdere albums. Als je die nog niet hebt beluisterd dan is dat een aanrader. Dat album heeft een goede jazzy feel, volgens mij past dat behoorlijk bij jouw muzieksmaak.

  Maar dat van de stem kan ik me goed voorstellen. Mijn vriend heeft er ook last van!

 9. @Anders: Over Lisa Ehkdahl hoef je me inderdaad niets meer te vertellen. Wat lijkt de stem van Sophie op die van Lisa! Haar muziek vind ik te country-achtig, raakt me helaas voor geen meter!

 10. Hoi Aukje, via rutger belande ik op jouw logje en al snel viel mij deze post op. Dank je voor de tip en uit het commentaar heb ik er ook gelijk een paar gehaald.

  Als dank wil ik mijn zweedse dame promoten 😉

  Hello Saferide
  “http://www.myspace.com/saferide(http://www.myspace.com/saferide)”:http://www.myspace.com/saferide

  Ik merk nu pas dat ze nog “twee andere cd’s(twee andere cds)”:http://en.wikipedia.org/wiki/Hello_Saferide#Albums heeft, maar ik heb altijd naar “Introducing…Hello Saferide”

  Groetjes!

  Ps. Feist is ook heerlijk, maar zij komt uit Canada 😉

 11. Nice classic short boots with the able adroitness and abundant affection are account of your purchasing. These ugg boots sale are able-bodied fabricated with the artistic design. With the heel bouncer apparent with a characterization, these ugg boots do attending actual timeless. The shoelaces are advanced and the eyelets are big. Thus, these Kids Ugg Boots attending altered from the accustomed winter boots in the appearance market. Featuring the lining abounding with sheepskin, the ugg boots can wick damp abroad for your feet. You can get pleasure the absolute warmth, abundance and benevolence of these absolute thigh-high style boots. It adds abundant absorption to the Appearance Sheepskin ugg boots. http://www.uggbootssale-au.net/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *