Op filmfestival Imagine laat ik graag de horror over aan de die-hard horrorliefhebber en kies ik voor Science-Fiction. Als een echte Star-Trek fan weet ik dat ik op dit festival niet helemaal aan mijn trekken kom, maar interessant is het wel om dit genre eens vanuit een ander perspectief te zien dan Hollywood dat doet.

Kurôn wa kokyô o mezasu
Oftewel: The Clone Returns Home. Regisseur Kanji Nakajima snijdt een precair onderwerp aan: het klonen van een man die de ruimte in wordt gestuurd. Mocht zijn missie mislukken en hij de dood vinden, dan zet een tweede ontwerp van zijn lichaam zijn leven voort. Een prettig idee om je geliefde op die manier achter te laten, maar de belangrijkste reden voor zijn keuze is zijn zieke moeder: hij heeft haar lang geleden beloofd niet eerder dan haar te sterven. Deze belofte kwam voort uit het verlies van zijn tweelingbroer die door zijn toedoen verdronk in de rivier.

Lees verder op Eeuwig Weekend.