Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« De Filmclub: Een vade… | Home | Rustig zitten op je k… »

Een hachelijke onderneming

Zondag 15 Februari 2009 at 07:38 am.

Het was eigenlijk bij voorbaat al een hachelijke onderneming, maar lief en ik lieten ons niet uit het veld slaan en gingen er voor. Even voor twaalven stonden wij op een station in Amsterdam om, door werkzaamheden via Utrecht, naar Drenthe te reizen. De trein arriveerde keurig op tijd, we stapten in, en vertrokken.

Vertrekken was het ook het enige wat de trein deed, want de trein schokte en stond na honderd meter stil. Probeerde nog vooruit te komen, bewoog weer een paar meter vooruit, maar stond weer stil.

Technisch defect.

Het duurde drie kwartier. Drie kwartier! En dat op een paar honderd meter afstand van een station. Ik denk dan, leid ons terug naar het station en laat ons de volgende trein naar Utrecht pakken, maar goed, ik snap dat wel, veiligheid enzo.

Met gepaste snelheid reden we na drie kwartier naar Utrecht, om daar over te stappen op de trein naar Assen, waar we een uur later dan gepland arriveerden.

So far so good.

Het is misschien ook van de zotte om na een krappe vijf uur weer op te stappen en terug naar Amsterdam te gaan. En natuurlijk ging het ook daar mis. In Amersfoort bleven we tien minuten staan omdat de hoofdconducteur nog onderweg was (zucht) en misten we onze aansluiting in Utrecht.

Voor een bezoek van vijf uur hadden we vijf en een half uur (in plaats van vier uur) gereisd. Volgende keer toch maar blijven slapen.

twaalf reacties

Het wordt tijd dat ze (de NS) de reistijden op hun website gaan aanpassen. Ze vergeten namelijk áltijd de tijd dat je stilstaat.

Volgende keer blijven slapen of een paar steengoede boeken meenemen dan maar?
Ell (E-mail ) (URL) - 15-02-’09 12:06

Mankementen aan treinen daar kan je weinig aan doen. Maar als een hoofdconducteur 10 minuten te laat is, dan vraag ik me af waarom die man daar nog werkt.
Ik zelf blijf meestal wel overnachten bij vrienden, een bezoek van vijf uur is meestal te kort en ik vind het dan ook nog wel gezellig om er samen met vrienden op uit te trekken. Een goede lunch in een restaurant, of gewoon een lekkere bos- of strandwandeling.
Theo2 (URL) - 15-02-’09 12:28

De vraag is of een trein wel een geschikt vervoersmiddel is om te reizen :-)
1. Staal op staal.
2. de mens bestuurt en begeleidt
3. de kans dat er een rem stuk gaat is zo groot.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Trein
Joost M. - 15-02-’09 13:01

Het verbaast me iedere keer weer: Nederland is een klein land, waar je - uitgaande van geen files - zo doorheen rijdt. Maar als je met de trein vanuit het westen het oosten van het land wil bezoeken, dan kost dat altijd teveel tijd. Van mijn huis naar Groningen met de trein voelt haast alsof je de Transsiberië spoorlijn afreist.
Mike's Webs (URL) - 15-02-’09 13:56

he, en het ging net zo goed met de NS :-S
3ne (E-mail ) (URL) - 15-02-’09 14:17

Daarom ben ik zo blij dat ik een auto heb. Al is uren in de file ook niet alles.
Kaat (URL) - 15-02-’09 14:49

Oei, ja, dat is toch wel een Gulden Regel: als de reis langer duurt dan de bestemming is moet de bestemming wel héél erg de moeite waard zijn. Ik hoop dat dat het in ieder geval was.
Rose (E-mail ) (URL) - 15-02-’09 15:35

Maar je hoeft toch niet de trein naar Utrecht te nemen als je naar Drenthe wilt? Je kunt ook rechtstreeks naar Amersfoort. Gaat wss een stuk sneller.
Rian (E-mail ) (URL) - 16-02-’09 19:28

Stap de volgende keer maar uit in Hoogeveen, hier is altijd een slaapplek!
esther (URL) - 17-02-’09 19:27

@Aukje en Rose: ik ginag afgelopen zaterdag in een dag op en neer met de trein naar Londen. 2x 6,5 uur reizen en daar 4 uurtjes geweest. 't Was toch de moeite waard hoor. Heel erg de moeite waard ;-)
Kuikentje - 18-02-’09 10:00

@Rian: Heel optimistisch van je, maar de reisplanner had al een alternatieve route aangegeven omdat er, natuurlijk, werkzaamheden waren op het traject naar Amersfoort.
Aukje (URL) - 18-02-’09 19:37

Moeders had gelijk.....hihihihi......
Scedan - 24-02-’09 18:58

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.