Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Drie keer oud & nieuw… | Home | Dagelijkse woorden #2… »

Dagelijkse woorden #1

Zaterdag 04 Februari 2012 at 9:57 pm.

Schaamteloos afgekeken van Soyrosa: elke dag een stukje posten. Omdat we beide van alles op Twitter (en ik nu tegenwoordig ook op Facebook) pleuren, maar niets meer op ons eigen blog. Dat moet toch anders kunnen? Waarom wel steeds 140 tekens de lucht in gooien, maar geen postje op een blog?

Tuurlijk, posten via Tweetdeck is nu eenmaal makkelijker dan via een CMS. En eerlijk gezegd overwoog ik om mijn blog op zwart te zetten. Stukjes waren altijd wel voorhanden, maar kwamen niet door de censuur heen. Het is toch ook prettiger om achter gesloten deuren te publiceren dan op een openbaar blog.

Maar vooruit. Een laatste poging om mijn blog leven in te blazen. Met elke dag een stukje. Te beginnen met vandaag. De mooiste winterdag ooit meegemaakt. Kraakhelder met een zonnetje.
Het maakt het leven op IJburg bijzonder aangenaam.

2012-02/ijburg4feb2012.jpg

[klik voor groter]

acht reacties

Dat vinden mensen als ik dan weer fijn, wat meer en meer gevarieerd kunnen lezen dan binnen de eigen vrienden- en kennissenkring. Mooi wonen trouwens daar, zowel in de zomer als echte winter.
CiNNeR (URL) - 05-02-’12 03:40

Niet stoppen met bloggen hoor! Ik las het stukje van Soyrosa en vond het ook een goed idee. Inspiratie is er bij mij genoeg, maar heb vaak geen zin om het allemaal op te schrijven, twitter is dan inderdaad veel gemakkelijker. Maar ik ga vandaag weer eens lekker schrijven, heb ik zin in!
Borg (URL) - 05-02-’12 10:48

Wat een goed idee! Ik heb mijn persoonlijke blog ook weer nieuw leven in geblazen, maar ik koos voor 1 stukje per week. Dat is voor mij haalbaarder dan elke dag. Hoewel... ja, ik gooi ik meerdere keren per dag tweets en andere updates het www op.

Maareh... leuk! Dus :-) En mooi winters plaatje.
Peet (URL) - 05-02-’12 14:36

Wow, en dat zomaar in de achtertuin? Niet gek.
Mrs. T. (URL) - 05-02-’12 18:14

@Peet: Daarom. Laagdrempelig. Het schrijven van een 'echt stukje' belemmert mij. Een paar woorden eruit knallen lukt nog wel. Voor nu dan. :)
Aukje (URL) - 06-02-’12 19:50

YES! Het verminderen van de druk door het geen blog te noemen maar 'woorden' of een 'note' helpt :-) Leuk dat je meedoet!
Rose (URL) - 07-02-’12 22:44

Ik ben echt dol op dit soort initiatieven, wie schrijft, die blijft.
Grietje (URL) - 17-02-’12 21:15

trouwens.... accepteer die vriendschapverzoekjes eens op facebook! Dit duurt veel te lang!
Grietje (URL) - 17-02-’12 21:16

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.