Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Generatie 2010 | Home | Aangenaam verdoofd »

Toen ik naar IJburg verhuisde

Vrijdag 27 Mei 2011 at 09:10 am.

Toen ik naar IJburg verhuisde, werd mijn wereld klein.
Het merendeel van mijn vrienden woont nog in de Pijp en komt niet meer zo snel langs. Oppas kan minder makkelijk geregeld worden en op IJburg kennen we nog bijna niemand. Ik mis de markt, de bakker, de koffie- en theewinkel en de kledingwinkels.

Toen ik naar IJburg verhuisde, werd mijn wereld groot.
Het water, het vele groen en de dieren geven rust. Er zijn minder prikkels die me irriteren of verleiden tot aankopen. Het is er overzichtelijk. Je kan de straat oversteken zonder tien keer naar links en rechts te moeten kijken. Wanneer ik de voordeur opendoe, is er geen verkeer, maar een trottoir met speeltoestellen en de crèche. Ideaal voor kindje.

Toen ik naar IJburg verhuisde, veranderde mijn wereld.
Ik struikel over de kleine kinderen. Vergeleken met de Pijp is het er saai. De stad is niet meer om de hoek. Ik moet een teringeind fietsen naar mijn werk. Maar door dat teringeind heb ik opeens een betere conditie en een ietwat geslonken buik zodat ik weer strakke kleding durf te dragen.

Toen ik naar IJburg verhuisde, veranderde mijn wereld niet.
Hier zijn ook hangjongeren. En mensen die zo hard auto rijden dat ze bijna de bocht uitvliegen. De ambulance, politie en brandweer komt ook hier regelmatig voorbij. Want ook hier vallen mensen uit hun raam, wordt er ingebroken en staan er huizen in brand. IJburg is geen droomwijk waar niets gebeurd. Het is nog steeds Amsterdam.

Gelukkig maar.

(dit stukje werd geschreven in het kader van de blogrevivalweek)

zestien reacties

Ik moest direct aan het Franse spreekwoord "Plus ça change, plus c’est la même chose" denken. :-)
Poelekie (URL) - 27-05-’11 10:03

Klinkt toch wel als een groot verschil met de stad, maar kan me goed voorstellen dat je met kids niet meer in de drukte wilt wonen. En een lekker huis is ook wat waard.
Borg (URL) - 27-05-’11 10:45

Veranderingen worden vanzelf gewoonte. Het heeft gewoon tijd nodig. Of zei Poelekie dat ook maar dan in het frans?
Daan (URL) - 27-05-’11 15:58

Klinkt ideaal. Van verschillende werelden het beste en Amsterdam altijd dichtbij. Of zoals onze grote filosoof Cruyff zou zeggen:"Ieder voordeel heb zijn nadeel."
Michel ten Hoove (URL) - 27-05-’11 18:34

Ik woon op IJburg. Zo groot is het ook niet !
Maurice (URL) - 29-05-’11 05:59

Zo herkenbaar! Met pijn in de buik ging ik weg uit het huis waar ik was opgegroeid en was blijven wonen in Amsterdam Oost. Vriendje (en nu al 24 jaar "mijn man") vond het daar vreselijk en druk toen hij bij mij in kwam wonen.
Samen dus naar Zuid Oost. Het leek me vreselijk maar goed voor de liefde doe je eens wat. Daar hebben we 5 jaar gehuurd en later een huis gekocht wat nog een stukje verder weg van de stad was tegen Abcoude aan. Heeerlijk rustig. Fietpaden langs het huis. Op 7 minuten lopen van de metro dus met een half uurtje sta ik op het Centraal. Als ik behoefte voel aan de stad en drukte zoek ik het op maar de rust en mijn tuintje zijn me écht veel meer waard geworden. Komt voor jou waarschijnlijk ook. Je mannetje groeit op met ruimte om zich heen.
Inkie - 29-05-’11 13:20

Ideaal juist, beetje weg van de drukte maar niet helemaal weg uit de stad.
CiNNeR (URL) - 31-05-’11 01:21

Ik heb mateloos respect voor de moeders die ik daar met kind voorop of achterop en nog wat tassen boodschappen van ver tegen die eeuwige wind daar zie fietsen. Ik hou van water en wat ruimte, maar die wind!!! Ik zou er alleen in de zomer willen wonen, voor het lekkere briesje. Ik fiets tegenwoordig voor mijn werk vanuit centrum,grens de Pijp, naar Zeeburg en dat vind ik al erg! Maar inderdaad, voor de conditie is het wel goed.
patchwork - 05-06-’11 01:29

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.