Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Geschiedenisles van P… | Home | Suiker (again) »

Pronk

Dinsdag 06 Oktober 2009 at 07:01 am.

26 weken en 0 dagen

Waar anders een decolleté de blik van mensen vangt, zie ik mensen nu naar mijn buik staren. Dan kom ik iemand in de gang op mijn werk tegen die onderwijl het gedag zeggen eerst naar mijn buik kijkt en dan vraagt hoe het gaat. Want dat krijg je, dat mensen expliciet vragen hoe het met me gaat. Gelukkig kan ik nog steeds met een grijns van oor tot oor zeggen dat het goed gaat. Want dat gaat het.
Opeens willen ze ook weten of ik goed slaap. Vragen ze anders nóóit. En zelf vertel ik te pas en te onpas dat ik nog niks ben aangekomen. Ja, ik ben in den beginne twee kilo afgevallen en die zitten er nu weer aan. Maar verder dan dat ben ik nog niet. Mooi meegenomen dat ik tot nu toe geen extra kilo's heb hoeven meezeulen. De laatste drie maanden zullen nog zwaar genoeg worden.

Maar wat is het toch heerlijk om te mogen pronken met mijn buik, om mensen niet afkeurend maar blij verrast te zien staren. Dan vraag ik me af: wat is toch de magie van zwangere vrouwen? Straks als het kind is uitgepoept ga je weer op in de massa en is die speciale aandacht verdwenen. Want dan heb je een krijsend, vervelend ADHD-kind dat iedereen liever ziet gaan dan komen. Maar zwanger zijn, dat is iets bijzonders heb ik inmiddels door. En omdat ik me zo goed voel kan ik daar gelukkig optimaal van genieten. Ik zie er zelfs een beetje tegenop dat ik straks de hele dag thuis zit. Hoe moet ik mezelf dan te pronk zetten?

zes reacties

Gelukkig is er dan nog internet en kun je foto's van je buik verspreiden via Facebook, Hyves, Myspace, Twitter...
Terrebel (URL) - 06-10-’09 08:34

Gewoon niet de hele tijd thuis gaan zitten, maar de stad in en pronken met die buik! :-)
Sandra (E-mail ) (URL) - 06-10-’09 10:20

Fijn dat je je zo goed voelt en jij krijgt toevallig een heel bijzonder kind hoor, het mooiste, liefste en knapste van alle kinderen ;-)
ria (E-mail ) (URL) - 06-10-’09 12:34

Gewoon na de bevalling af en toe flaneren zonder kind?
Irene (E-mail ) (URL) - 06-10-’09 13:18

Holy moly...Wat een mooie buik. Tijdens het winkelen zul je vast jaloerse blikken krijgen van andere meiden/vrouwen die graag zo'n buikje willen. LOL

Geniet er nog maar lekker van. (En je vriend natuurlijk ook, die telt ook mee)
Maurice (URL) - 06-10-’09 15:02

O, u pronkt maar... Met buik, met kind als buik er niet meer is... Daar mag je trots op zijn :-)
Sandra (URL) - 07-10-’09 08:11

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.