Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Star Trek: Trekkie ko… | Home | Tekeningen van vroege… »

Interview

Donderdag 07 Mei 2009 at 07:04 am.

Het voelt een beetje als vroeger, toen ik me voorbereidde op een spreekbeurt. Een goede voorbereiding is meer dan het halve werk en een paar uur voor het interview heb ik eindelijk het idee dat ik de ondoorgrondelijke muziek van degene die ik ga interviewen begrijp en kan plaatsen. Wel zo handig wanneer je de nieuwste cd gaat bespreken.

Na de persvoorstelling van Star Trek (zie recensie hiernaast) scheur ik op mijn stalen ros van het World Fashion Centre naar Paradiso. Ik ben net op tijd om nog een cadeautje te kunnen kopen voor de dame in kwestie, die net dertig is geworden.
De meneer van de platenmaatschappij pleegt een telefoontje naar haar bassist, die naast ons blijkt te staan, om te vragen waar ze is. De bassist haalt de zangeres op uit haar toerbus en samen lopen we naar haar kleedkamer. Ze vertelt dat ze een opname voor de VPRO heeft afgeslagen. Geen zin. Met ons wil ze echter graag praten. Veertig minuten lang vertelt ze over haar muziek in haar eigen kleedkamer.

Ze is gekleed in een zogenaamd 'kloffie': een kapotte hoodie en makkelijke broek en schoenen. 's Avonds staat ze op het podium in een keurige blauwe jurk, waarvan ik weet dat haar toetseniste die eerder op de dag voor haar heeft gekocht in Amsterdam.

Ze is aardig, praat gelukkig veel en maakt mijn eerste interview tot een goede ervaring. Waardoor ik zelfs met de gedachte speel om het vaker te doen, ware het niet dat de voorbereiding zo veel tijd kost. En niet te vergeten de uitwerking ook, ik heb nog geen tijd gehad om het in een stukje te gieten...

tien reacties

Word toch heel nieuwsgierig wie dit is geweest.
zus - 07-05-’09 16:29

Ik sluit me geheel bij je zus aan. Al gok ik op ene .. (ik laat die naam even weg, ik wil je verrassing niet verpesten).
Theo (URL) - 07-05-’09 18:53

Gefeliciteerd met je eerste interview. Ben er erg benieuwd naar. Niet eens naar degene die je hebt geinterviewd, meer naar de uitwerking ervan. Zie...ik durf namelijk niet zo goed. Die interviews, ik vind het doodeng.
Michaela (URL) - 08-05-’09 00:24

@Michaela: Vond ik ook, wilde het ook nooit maar heb het nu samen met een vriend gedaan die foto's maakte, scheelt ook.
Aukje (URL) - 08-05-’09 08:10

Wie oh wie was het? wel mooi dat het goed ging.
Albert (E-mail ) (URL) - 08-05-’09 10:24

Cool dat je dat gedaan hebt, lijkt me ook heel spannend! Ben ook benieuwd wie het was, kan natuurlijk even googlen, maar het interview (of de link ernaar) komt hier vast t.z.t. te staan!
She (URL) - 08-05-’09 20:34

"ware het niet dat de voorbereiding zo veel tijd kost"

Een Ceedee beluisteren is een genot, toch?

En stalen ros heb je van mij gepikt. En dat mag jij :D
Maar ik ga voortaan ook in een badpak zwemmen omdat ik dat van jou pik...lol
Maurice (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 06:44

@Maurice: Niet als je de muziek niet trekt. Bovendien kende ik haar en haar muziek niet, dan moet je je toch verdiepen in die persoon wil je wat zinnige vragen kunnen stellen.
Succes met zwemmen in badpak. :)
Aukje (URL) - 10-05-’09 09:51

leukleuk, wieowie? ;)
esther (URL) - 10-05-’09 14:59

Ik wist dat ik je kon laten glimlachen :P
Maurice (E-mail ) (URL) - 10-05-’09 18:25

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.