Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Anna Ternheim: Blonde… | Home | Kluun, boegbeeld van … »

Opruimwoede

Donderdag 30 April 2009 at 07:29 am.

Precies twee jaar geleden stond ik om half zeven 's ochtends te kleumen op straat met een berg kleding en boeken die maar niet wilde verkopen. Om een uur of één had ik er genoeg van, pakte alles in en verliet de schaduw om me op te warmen in de middagzon. Op mijn site schreef ik: Alle overgebleven kleren dump ik één dezer dagen bij de textielbox.

Gister heb ik de eerste twee vuilniszakken met kleren dan eindelijk gedumpt.

Ik had wel een goede reden hoor. Enerzijds kon ik geen afstand doen van mijn kleren, anderzijds waren de textielboxen in mijn buurt niet de goede. Ik wilde dat mijn kleren naar de derde wereld gingen en niet naar Het Leger Des Heils. En die van de derde wereld bleek alleen op fietsafstand te zijn en ja, dan blijft het al snel liggen hè. En toen werd het in de gang zo'n troep dat ik de vuilniszakken niet eens meer kon bereiken.

Maar de lente brak aan en lief en ik kregen last van opruimwoede. We zetten die eeuwige sta-in-de-weg van een gaskachel bij het grofvuil (die overigens binnen een uur in een busje werd geladen) en brachten alle tassen met oud papier weg. En opeens was de weg vrij naar de zakken met kleding. En als je dan toch last van opruimwoede hebt, is het wel zo handig om dan meteen alles aan te pakken. Maar voor ik de eerste twee zakken op mijn fiets laadde heb ik nog wel de inhoud geïnspecteerd. Loslaten enzo. Moeilijk hoor. Maar, de zakken liggen in de container, klaar om vervoerd te worden naar Afrika.

Nu de rest nog.

twaalf reacties

zo heb ik deze week iets opgeruimd wat ik al jaren van links naar rechts schoof in de kast :)

Afstand doen van kleding... als ik er goed over nadenk moet ik lachen om mezelf
Neneh (E-mail ) (URL) - 30-04-’09 17:00

Waarom kunnen vrouwen nooit kleding weggooien?
Rutger (E-mail ) (URL) - 30-04-’09 17:26

Van die kachel, heel herkenbaar. Toen ik de vorige keer verhuisde, heb ik veel aan de straatkant gezet. Ik heb echt uren genoten van alle mensen die iets meenamen.
Een opgeruimd huis, is een opgeruimde geest.
Theo (URL) - 30-04-’09 19:16

Kun je hier ook beginnen? ;)
Angela (E-mail ) (URL) - 30-04-’09 19:24

Ik verhuis om de paar jaar, dan ruimt het zich bijna vanzelf op ;-)
Theo (URL) - 01-05-’09 10:01

Hi Aukje,
Zijn al je kleren al naar de container? Ik was twee maanden geleden bevangen door dezelfde opruimwoede (zoals "(hier)":http://zuiniginzuid.wordpress.com/2009/03/03/10/ te lezen is) maar heb er een mooi zakcentje uit weten te slepen... misschien ook iets voor jou?
Vera (URL) - 01-05-’09 11:44

@Rutger: omdat alles vanzelf weer in de mode raakt.
Kaat (URL) - 01-05-’09 16:56

Elk half jaar ruim ik mijn kledingkast op en gaan er één a twee zakken naar het leger des heils of een ander goed doel. Vind het ook wel moeilijk om afstand te doen van kleding en soms laat ik dingen nog een paar jaar hangen, maar als ik ze echt niet meer draag, gaan ze weg. Het is wel een fijn gevoel om er anderen mee te helpen (zou ze daarom ook niet zo snel verkopen).
She (URL) - 01-05-’09 23:17

@Vera: Dat doe ik wel met mijn boeken, maar net als She vind ik het ook prettig om er andere mee te helpen. Bovendien heb ik geen zin om van elk kledingstuk een foto te maken hihi. De container is the place to be!
Aukje (URL) - 02-05-’09 06:37

@Aukje&She: Ja, helpen is ook fijn, 'vroeger' gooide ik ook alles wat ik niet meer gebruikte in zo'n container. Ik was nu vooral zo ongelooflijk verbaasd dat het daadwerkelijk verkocht werd. Had ik nooit verwacht, that's all :)
Vera (URL) - 02-05-’09 10:42

Een kennisje van me organiseerde eens een kledingruilavondje... Iedereen oude kleding mee in vuilniszakken, alles op een hoop in de kamer gooien en passen maar. Wat overbleef ging met een van de meiden mee naar Afrika.
Sandra (URL) - 02-05-’09 12:01

Mijn kleren belanden altijd in de vuilnisbak, want ik draag alles tot het helemaal versleten is.
Renesmurf (E-mail ) (URL) - 03-05-’09 15:05

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.