Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

cialis_generic (WK): Thanks for another wonderful article. Where else could anybody get that kind of information in such …
cialis (WK): Have you ever considered about including
online_viagra (WK): hello!,I like your writing very a lot! proportion we keep in touch more approximately your article on…
cialis (WK): Hey I am so excited I found your website, I really found you
coen (Mooie voeten): hallo aukje,mooi dat mensen complimenten,over je voetyen maken,kijk ook graag naar mooie vrouwenvoete…
cialis (Magische gegevens…): I do not even know how I stopped up here, however I assumed this put up was good. I do not recognise …

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Blessureleed | Home | De charmante dakdekke… »

Schudden voor gebruik

Donderdag 09 April 2009 at 07:21 am.

Op de dag dat ik mijn werk bel om me ziek te melden, besluiten de bouwvakkers naast mij te gaan heien. Zij heien en ik wieg mee. Tussendoor gromt het aggregaat en zeurt de boormachine in lange uithalen. In mijn hoofd bonkt het harder en harder.

Voor de kat heeft het renoveren voordelen. Die aast op muizen die door de bouwvakkers zijn weggejaagd en ons huis zijn binnengedrongen. Wanneer ik de deur van de inbouwkast open om brood uit de vriezer te halen, laat ik een muis schrikken die net zijn (of haar) snoetje liet zien. Tegelijkertijd laat de muis mij net zo hard schrikken en ik dump meteen onze kat in de kast. Met de deur open hoor, zo rigoureus ben ik nu ook weer niet.

De heldergroene knoppen in de boom voor mijn huis groeien gestaag door onder het grijze wolkendek dat verhult dat de lente in aantocht in. Ik ga naar buiten voor een wandeling. Door het park, waar jongetjes met elkaar voetballen, stelletjes innig verstrengeld met een flauwe glimlach op hun gelaat voor zich uit staren en een oude man op een bankje een boek leest. In het aangrenzende huizenblok wordt een aantal panden gerenoveerd. Wanneer je er op let zijn ze overal bezig.

Als ik thuiskom duurt het niet lang of de rust is wedergekeerd. De kat ligt kalm in haar mandje bij de kachel te spinnen. Niks geen urenlange klopjacht. Ze slaat een andere keer haar slag. Hoop ik.
Ik luister naar de net gearriveerde cd van Anna Ternheim. Halfway to Fivepoints. En hoop, nogmaals, dat ze hiernaast voorbij halverwege de renovatie zijn.

zeven reacties

Mooi geschreven :)

En dat renoveren, ik heb er echt een hekel aan. Maar goed, het zal vast wel noodzakelijk zijn.
Anne (URL) - 09-04-’09 14:43

Soms denk ik wel eens dat je het leven samen kunt vatten in 'timing'. Maar ja.
Rose (E-mail ) (URL) - 09-04-’09 16:26

Het lijkt wel of heel Amsterdam gerenoveerd wordt. Altijd. Wanneer zijn ze daar nou eens klaar mee?
Kaat (E-mail ) (URL) - 10-04-’09 12:10

Hopelijk ben je al weer beter? Ziek zijn met zulk weer als afgelopen vrijdag is niet fijn.
Theo (URL) - 11-04-’09 10:01

Met Goede Vrijdag was ik gelukkig al weer beter!
Aukje (E-mail ) (URL) - 11-04-’09 20:17

Anna Ternheim zingt erg mooi. Er is weer een nieuwe c.d uit.
swanz - 12-04-’09 03:02

Vooral die boorgeluiden zijn vreselijk vind ik altijd. En als je al een bonkend hoofd hebt, zit je daar natuurlijk helemaal niet op te wachten. Gelukkig ben je weer beter!
She (URL) - 12-04-’09 13:37

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.