Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Men neme een achteraf baan en een held

Zondag 16 September 2012 at 8:14 pm

“Daar komt Wawrinka aan!” riep de jongen voor me. Hij stond er een half uur eerder dan ik en dus stond hij vooraan bij de spelersdoorgang. Ik had nog mazzel dat ik meteen achter hem stond, zodat ik de spelers toch nog goed zou kunnen zien.
Er kwamen een paar Zwitserse deelnemers van de baan af. Eén daarvan zette een handtekening op de tennisbal van de jongen voor me.
“Van wie heb je een handtekening?” riep de jongen die aan de andere kant stond. “Wawrinka!”
Ik had een foto gemaakt van de speler die de handtekening had gegeven. En aangezien ik Wawrinka de vorige dag had zien spelen, wist ik dat hij een snor had, wat kleiner en gezetter was dan deze lange slanke man. Ik twijfelde of ik de jongen uit zijn droom moest helpen. Hij was zo opgetogen met zijn handtekening dat ik besloot het erbij te laten.

Overigens kwam ik niet voor Wawrinka. Natuurlijk was het leuk om de nummer 17 van de wereld te zien, maar ik ging voor de nummer 1, het fenomeen dat ik al jaren en jaren volg, die ik vaak heb zien winnen: Roger Federer.

Mijn geduld werd beloond. Onderweg naar de baan moest hij langs een haag van fans. In die haag stond ik en maakte deze foto:

U begrijpt, mijn leven kan niet meer stuk. Zeker niet toen ik zijn sublieme tennistechniek van dichtbij mocht bewonderen: op dag 1 vanaf rij 20, op dag 2 vanaf rij 11 en op dag 3 vanaf rij 10. Ietwat jammer dat mijn buikgriep me een beetje dizzy maakte (zeker toen ik de bal van links naar rechts volgde) en afleidde, maar desondanks was het in één woord GEWELDIG dat ik mijn held eindelijk live kon bewonderen. En dat in mijn eigen stad, op een kleine baan. Hoe vaak maak je dat nou mee?
WOW dus. WOW! WOW! WOW!

Dagelijkse woorden #13

Maandag 20 Februari 2012 at 07:38 am

Mijn held was maar een paar kilometer van mij vandaan dit weekend.
Roger Federer.
Hij speelde in Ahoy, Rotterdam het ABN Amro tennistoernooi.
Wat had ik daar graag bij willen zijn! Maar zo makkelijk is dat niet.
Ten eerste maken ze de loting pas het weekend voor ‘t toernooi begint bekend. Dus weet je niet op welke dag Federer zijn eerste wedstrijd speelt. Voor de volgende wedstrijden is de loting pas een dag van te voren bekend, zodat je niet weet of hij ‘s middags of ‘s avonds speelt: lastig met twee type toegangskaarten (één voor de middag en één voor de avond). En vooraf een kaart kopen voor een bepaalde dag heeft als risico dat Federer op die dag niet speelt.

Natuurlijk waren er op het moment dat de loting bekend werd gemaakt nog kaarten beschikbaar. Hoog bovenin het stadion. En dan speelt mijn hoogtevrees op.

Oplossing: bij de start van de kaartverkoop een toernooikaart kopen en de hele week vrijnemen. Maar dat kost een boel centen!
Dus zit ik voor de televisie en zie Federer winnen. En neem me toch weer voor: als hij volgend jaar meedoet, ga ik echt een toernooikaart kopen en een week vrijnemen.

Maar, wat als hij dan niet meespeelt omdat hij geblesseerd is?

Dagelijkse woorden #7

Vrijdag 10 Februari 2012 at 09:20 am

Ik dacht, ik hou me nog even vast aan het sprankje hoop.
Maar dat sprankje hoop vervloog toen ik de weersverwachting voor de komende twee weken las.

0 graden.

Geen Elfstedentocht.

#jadatisbalen

Even heel erg chagrijnig

Zondag 05 Juni 2011 at 7:36 pm

WK

Zaterdag 12 Juni 2010 at 10:30 pm

Het is weer zover, er is weer voetbal, dé reden om mee te doen aan poeltjes. Dit keer doe ik mee met twee poels. Van de ene weet ik de tussenstand nog niet (de tussenstandsite moet nog online gezet worden), van de andere poel weet ik het wel.

En daar ga ik goed! Meteen na de eerste wedstrijd stond ik bovenaan en die positie heb ik weten te handhaven. Met dank aan keeper Green (overigens, wat een lekker ding is dat!) kreeg ik voor de laatste wedstrijd nul komma nul punten, potjandorie. Maar kijkt u mij hier eens trots bovenaan staan:

WK-poel

[klik voor groter]

We zullen het verloop afwachten. Volgens mij sta ik in den beginne altijd bovenaan om daarna genadeloos naar beneden af te zakken. We zullen het zien!

De ontmoeting met...

Dinsdag 09 Juni 2009 at 09:06 am

Even dacht ik dat ik hier een fan-tas-tisch stukje te kunnen schrijven. Over mijn ontmoeting met Roger Federer. Ik had iets gewonnen en ging samen met hem en mijn lief in een sportzaal een tennisbal overgooien. Man, ik was in de wolken! En ik dacht nog, hier kan ik straks mooi over schrijven op mijn website. Roger was aardig en lief, en ons samenzijn duurde en duurde, tot we tot mijn ontzettend grote spijt gestoord werden door een horde sporters die van de zaal gebruik gingen wilden maken en wij moesten verkassen. Einde meeting. Einde samenzijn. En terwijl ik mijn jas pakte, dacht ik nog, zou Roger me bij het afscheid misschien drie zoenen op de wang geven?

De wekker, oh de irritant piepende wekker voorkwam de uitkomst. En wat een tegenvaller dat ik nu niet kon vertellen dat ik Roger, dé man die geschiedenis schreef afgelopen zondag, had ontmoet.

Roger had een droomfinale, ik had een mooie droom.

Pfieuw!

Donderdag 04 Juni 2009 at 07:03 am
Roger Federer Gaël Monfils

Federer of Monfils?

Dinsdag 02 Juni 2009 at 08:05 am

Het onverwachte gebeurde in het Pinksterweekend: Nadal werd naar huis geslagen door een Zweed die ik niet kende. Dat opende deuren voor Federer, die Roland Garros nog nooit heeft gewonnen en bovendien op jacht is naar evenaarding van het record van Pete Sampras, namelijk het winnen van 14 grand slam titels. Federer heeft er op dit moment 13.

En wat doet Federer, de dag nadat Nadal uit het toernooi is geslagen? Zelf op het punt van verliezen staan. Na twee sets winst van zijn tegenstander zette ik de tv uit. Maar wat bleek toen ik terug kwam van het douchen? Federer had de derde set gewonnen. De vierde set won hij zelfs met 6-0 en toen werd het wel erg spannend.

Federer is niet meer de klassespeler van vroeger. Toen sloeg hij iedereen met gemak van de baan, nu moet hij daar hard voor werken. Dat deed hij, en won. En was daar die open deur weer naar winst in de finale...

De partij daarna tussen mijn andere favorieten Andy Roddick en Gaël Monfils verliep teleurstellend. Gaël was dé man van de wedstrijd die zich niets aantrok van tennissen in het schemer, Andy's spel liep niet en ergerde zich mateloos aan de donkere lucht. Hij werd dan ook flink de pan ingehakt en dat belooft niet veel goeds voor morgen, wanneer Federer het tegen de Franse publiekslieveling Monfils op moet nemen.

Dus, hierbij een polletje. Wie denkt u dat er wint morgen? Monfils of Federer? Tenzij Federer beter gaat spelen, zet ik in op Monfils.

Blessureleed

Dinsdag 07 April 2009 at 07:08 am

Al twee maanden volg ik eenmaal per week tai'chi. Het bovenste deel van mijn lichaam vindt het geweldig en het onderste deel verschrikkelijk. Een uur en een kwartier lang met gebogen knieën staan neemt mijn onderlichaam me niet in dank af. In mijn voeten zit sinds enkele weken een blessure waarvan de dokter zei: "Gaat vanzelf over." Anderhalve week later geloof ik dat ze gelijk heeft, want hoewel ik de pijn nog voel als ik loop, is die niet meer zo erg als eerst. Mijn knieën voel ik continue. Ooit zei de fysiotherapeut: "Dat is ruis." Nogal heftige ruis dan.

Mijn handen maken sierlijke bewegingen en mijn organen worden 'gemasseerd' door de verschillende draaiingen en oefeningen. En dat voelt fijn. Mijn knieën proberen het gewicht af te geven naar de voeten. Ik leun voor 70% op mijn hielen, 30% op de bal van mijn voet. En hoewel ik er continu op let, zijn mijn spieren er óf niet klaar voor óf ik doe iets niet goed.

Bij alles wat ik doe voel ik meteen dat mijn lichaam nog niet de oude is. Ik wil het zó graag sterker maken. Maar dan moet het wel op een slakkenmanier. Dus heb ik een dvd met tai'chi oefeningen gekocht en ga opbouwen. Van 10 minuten per week naar uiteindelijk een uur en een kwartier. Kijken wat mijn knieën daar van vinden.

Australische tranen

Maandag 02 Februari 2009 at 07:00 am
Roger Federer

Het was een zinderende finale met hoogstaand tennis dat deed denken aan de Wimbledon-finale van 2008. Waar Federer de betere speler was, was vechter Nadal mentaal sterker en stond er op de belangrijke punten. Federer niet. En zo kon het gebeuren dat Federer meer punten op zijn naam schreef (174 tegen 173), maar toch verloor.

En dat doet pijn.

Aukje elders

» IK ZAL JE ALTIJD VINDEN - JOHN AJVIDE LINDQVIST

  | |
» ONSTERFELIJK - JESSICA KHOURY
  | |
» DE ONWAARSCHIJNLIJKE REIS VAN HAROLD FRY - RACHEL JOYCE

  | |
» HAVEN

  Geen reacties | |
» ORANGE IS THE NEW BLACK

  Geen reacties | |
» DE PORSELEINEN SPIEGEL - OLAF J. DE LANDALL
  Geen reacties | |
» THE DARK & HOLLOW PLACES - CARRIE RYAN
  Geen reacties | |
» DE HONGERIGE GOLVEN - CARRIE RYAN
  Geen reacties | |
» DE KLAUWEN VAN HET WOUD - CARRIE RYAN
  Eén reactie | |
» MEG ROSOFF - WAT IK WAS
Wat ik was
  Geen reacties | |