Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Het euvel dat keelpijn heet

Maandag 07 Maart 2011 at 6:40 pm

De mist trekt langzaam op. Alleen mijn keel weigert dienst. Vandaag liet ik me voor het eerst weer zien op het werk. Had tijdens de malaise wel thuis gewerkt, onbeperkt filmpjes kijken op de bank zat er helaas niet in, maar toch is werken op m'n werkplek prettiger.

Vandaag toonde ik mijn keel aan mijn nieuwe huisarts. Die ik waarschijnlijk niet nogmaals ga raadplegen, want werkzaam tot 1 april. Toch leuk dat ik hem mijn keel nog even mocht laten zien.

Zonder diagnose wandelde ik naar buiten. Misschien een ontsteking die op zijn retour was? Antibiotica had in ieder geval geen zin.

De mooie zonnige dag deed me besluiten naar het werk te fietsen. Twee weken voor pampus gelegen en nauwelijks beweging gehad, maar fietsen zou ik. En het ging best.

Aan het einde van mijn werkdag fietste ik wit weggetrokken naar huis. Moe en lamlendig wachtte mij een klein jongetje met uitgestrekte armpjes en een grote glimlach.

Nog even en ik kan weer liedjes zingen voor de kleine man.

Ziekenboeg

Vrijdag 25 Februari 2011 at 10:36 am

Het is hier een komen en gaan van ziektekiemen. Niet zo mooi, want daardoor wordt er 's nachts ook niet meer doorgeslapen en dat heeft nogal zijn weerslag op de gezondheid van papa en mama.
Inmiddels is Dylan weer beter, gaat lief zijn derde ziekdag in en probeer ik me gammelenderwijs staande te houden. Enigszins noodzakelijk, kan namelijk moeilijk vragen of Dylan mij een kopje thee en beschuit wil brengen.

Dylan

Kindje in het nieuwe huis

Dinsdag 11 Januari 2011 at 8:54 pm

Dylan

Rust. Ruimte.

Zondag 09 Januari 2011 at 09:02 am

Een laptop (van lief) en een kopje thee. Een tuinstoel, een tafel en twee slapende mannen. Dat is mijn zondagochtend in het nieuwe huis.

Het is al weer bijna twee weken geleden dat wij de Pijp gedag zeiden. Ik dacht dat ik het hevig zou missen, misschien niet zo goed zou kunnen slapen, maar niets is minder waar. Dit huis geeft rust.
Misschien komt het gemis later, maar op dit moment geniet ik gewoon.

Er staan nog wel wat kloteklussen op stapel. Zo hebben we nogal wat troep in het oude huis achtergelaten, als in een wasmachine en koelkast, die nog weggehaald moet worden. En in het nieuwe huis hebben we alleen de woonkamer op orde, de rest van de kamers behoeven nog nieuwe meubels.

Maar als je ziet hoe parmantig ons jongetje achter zijn babywalker door de kamer stapt, dan is het helemaal goed. Er is rust. Er is ruimte. En dat is alles wat we nodig hebben.

1 jaar!

Dinsdag 28 December 2010 at 7:29 pm

Tussen alle verhuisstress door werd Dylan gewoon 1 jaar. 1! En hij voelde zich nog best goed ook, waardoor hij zijn dag doorbracht op de nieuwe crèche en ik zijn kamer poetste. Die nu zo goed als klaar is:

kamer Dylan

Dit weekend vieren we zijn verjaardag, als opa en oma er zijn en wij een beetje zijn gesettled in het nieuwe huis. Vanaf morgen is het zover. Dan gaan we de drukke pijp uit en maken de overstap naar het weidse IJburg. De rust zal wennen zijn, zeker omdat internet pas op 17 januari wordt aangesloten.

Ruim twee weken zonder internet!
Amai!

Dylan wil mee!

Verhuisstress

Maandag 27 December 2010 at 9:14 pm

Tussen het inpakken door werd Dylan ziek. Hoge koorts en vastgeplakt aan mama. Of papa, ook goed. Maar mama en papa wilden graag verder met het voorbereiden van de verhuizing. Dat schoot dus niet zo op. Gevolg: bezigheden uitstellen tot een volgende vakantie. En nu genoegen nemen met het hoognodige.
Gelukkig was zus vandaag redder in nood: het nieuwe huis blinkt weer.

Voor iedereen die denkt dat Dylan vandaag jarig is (wat niet zo'n rare gedachte is): vorig jaar was de OK pas na twaalf uur 's nachts klaar. Zeventien minuten over twaalf zag Dylan het OK-licht.
Nog een momentje geduld dus (al zijn de cadeaus al wel uitgepakt!).

Sneeuwkerst

Zaterdag 25 December 2010 at 09:30 am

Eigenlijk was het de eerste sneeuw die mijn gedachten naar vorig jaar terug lieten gaan. Ik was net op tijd met zwangerschapsverlof gegaan; daarna werd het winter. Ik schuifelde met mijn dikke buik over de besneeuwde trottoirs om de tram naar het ziekenhuis te pakken. Even voor kerst werd het menens qua bloeddruk en moest ik een paar nachtjes blijven.

Vanuit een warme zaal met een fijn bedje en lekker eten zag ik hoe de sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelden. Tweede kerstdag mocht ik naar huis. Bijna jammer, want ik begon al gewend te raken aan de lekkernijen die het ziekenhuis voorschotelde.

2010-12/ontbijtziekenhuis.jpg

Derde kerstdag kon ik weer terug. Dylan diende zich aan.
Buiten sneeuwde het nog steeds. En dat zou het nog lang blijven doen.

(En natuurlijk later meer, het kindje is tenslotte bijna één. Voor nu: een fijne kerst!)

Beppe

Zondag 21 November 2010 at 5:03 pm

Dylan was niet op z'n best toen we dit weekend in Friesland waren. Zijn temperatuur rees de pan uit, zoals bijna bij elk bezoek. Alsof hij niet tegen de boerderijlucht kan. Maar tussen de bedrijven door was hij best te genieten en liet zijn pake en beppe trots zijn toen hij beppe zei.

Wij gingen ondertussen scrabbelen. Tegenwoordig is het hip om op je iPhone te scrabbelen. Wel in het Engels, maar daar kom je ook wel weer uit. Dus dachten we dat het ook wel leuk zou zijn om in real life te scrabbelen. In het Nederlands. En wat doe je met een x? Juist, je maakt sex. Hoogstens grappig voor mijn 8-jarige neefje dat kind aan huis is op de boerderij. Sex! riep hij uit.

Waarop Dylan zei: Sex!

Waarop mijn neefje het woord nog 'es tien keer herhaalde. En zelfs de volgende dag nog een paar keer door de keuken smeet. Sex! Sex! Sex! Sex!

Dus Dylan, wat waren je eerste woordjes? Papa. Mama. Barbapapa. Beppe. Kijk. Sex.

Juist.

Lief monster

Zondag 14 November 2010 at 10:13 am

10,5 maanden

Een weekendje wild vlees

Maandag 25 Oktober 2010 at 10:32 am

"En dan is hier de 80 graden sauna, die op dit moment erg vol is vanwege de aufguss."

De deur staat open en wanneer ik met mijn badjas aan een blik naar binnen werp zie ik dicht op elkaar gepakte hompen lichamen zitten.

Oké.

We zijn ergens in Drenthe, hebben het kind bij opa en oma achtergelaten en een verwenweekend geboekt. Met massage en zweetruimtes.

Ik laat de sauna voor wat het is, mij te droog en te warm, en kies voor het rustige en verwarmde buitenzwembad met daarnaast de whirlpool en het Turks Stoombad. In de praktijk betekent dat hollen: het is koud, de regen komt met bakken uit de hemel en de wind laat duidelijk weten dat het herfst is. 

Het eten is zozo, maar wel heerlijk dat we in badjas kunnen aanschuiven. In de rustruimtes mogen we in slaap vallen op de bank én we mogen op zondagochtend uitslapen.
Uitslapen. Wat was dat lang geleden.
Niet dat het goed lukte, maar soit, we konden in ieder geval op ons gemak opstaan.

Natuurlijk ging het veel te snel voorbij, maar op zondagmiddag had ik ook wel genoeg van al dat wilde vlees om me heen. Ik wilde mijn eigen vlees (en bloed) wel weer zien.
Die had zich prima vermaakt. Hij schaterde om de hond, was gefascineerd door zijn nieuwe speelgoed maar was bovenal toch erg blij om ons te zien. En wij hem.

Nu is de auto terug naar het verhuurbedrijf, ligt kindje boven te slapen en zitten lief en ik met nieuwe energie achter onze computers.

Heerlijk.

Aukje elders

» BEL AMI
  Geen reacties |
» SHAME
  Geen reacties |
» EXTASE - LAUREN KATE
  Geen reacties |
» NORTH & SOUTH
  Geen reacties |
» PASSIE - LAUREN KATE
  Geen reacties |
» KWELLING - LAUREN KATE
  Geen reacties |
» FALLEN - LAUREN KATE
  Geen reacties |
» HOMELAND
  Geen reacties |
» EEN KEUKENMEIDENROMAN
  Geen reacties |
» THE MAN FROM EARTH
  Geen reacties |