Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Digitaliseer je leven

Vrijdag 22 Juli 2011 at 11:36 am

Lief en ik hebben allebei een audivisuele opleiding gevolgd en daardoor een stapel videobanden in ons bezit waar je u tegen zegt. Ook al ligt er al een eindproduct, de opnamebanden heb ik nooit weggegooid.
Maar toen kwam de oplossing in de vorm van een apparaat waarmee je videobanden kan digitaliseren. Digital Video Converter. Het ding aan de praat krijgen is een hels karwei, maar het werkt wel. Gister keek ik helemaal blij via de computer naar mijn favoriete montage en nu kijk ik naar een versie van mezelf uit 1993 die haperend en bloednerveus voor de klas een presentatie geeft. Met kauwgom in de mond. (Misschien had ik die videoband beter kunnen vernietigen.)

Hieronder nog even een screenshot van mijn mooiste project waarop mijn leraar zei: "Je moet naar de kunstacademie in Enschede." Waarop ik zei: "Enschede? Da's veel te ver weg."
Ik bleef in Leeuwarden studeren en deed nooit meer iets met mijn opleiding. Maar ik had het voor geen goud willen missen. 

Looping my world

Mijn leven in dozen

Zondag 17 Juli 2011 at 12:35 pm

Inpakken.
Sjouwen.
Uitpakken.

IJburg.

Inpakken.
Sjouwen.
Uitpakken.

Werk.

Inpakken.
Sjouwen.
Uitpakken.

Ouders.

Veranderingen.
Hele fijne veranderingen.

Natuurlijk is het jammer om niet meer op de boerderij te slapen, maar nu ik zelf het genot van een nieuwbouwhuis ervaar gun ik mijn ouders die luxe ook. En ze verdienen het, na al die jaren van hard werken.
De boerderij blijft in de familie, mijn ouders gaan wonen op een steenworp afstand. Geen verblijf meer op de boerderij, wel een bezoek.

En dan mijn werk. Toen ik solliciteerde in het inmiddels oude gebouw had ik er meteen een aversie tegen. Sfeerloos en grauw. Sinds deze week zitten we in een licht gebouw dat historie ademt en dichtbij het centrum is gevestigd.
Mijn zin in werken is verdubbeld.

Binnen zeven maanden heb ik drie keer ik mijn leven in dozen gestopt en uitgepakt.
Het is wel even goed zo.

Over arme gansjes, het kindje en Federer

Dinsdag 28 Juni 2011 at 9:21 pm

Mensen, ik zit weer eens achter mijn computer.
Normaal gesproken hang ik erachter. En dan heb ik geen zin om een stukje te typen. Zeker niet de afgelopen weken, als één oog kijkt naar de tenniswedstrijd op televisie en het andere oog naar een wedstrijd via een livestream op de computer.
En dan tussendoor nog Angry Birds willen spelen ook (wat eindelijk kan, want ik ben na het overlijden van mijn Sony Ericsson toch maar overgestapt op een iPhone, met dank aan mijn vakantiegeld).

Dus verscheen hier niets.

Ik had wel dingen te vertellen, dingen die ik wilde delen. Maar die bedenk ik vooral als ik op de fiets zit. Tussen de bloemetjes, boven de rivier of op een grindweggetje waar een veldje naast is met pony's en ganzen. Die ganzen, moet u weten, hebben jongen. Het is zo schattig om te zien. Ik wilde al een tijd lang een foto van ze nemen maar ze waren steeds te ver weg. Maar elke keer als ik die ganzen zag, moest ik denken aan een krantenbericht. Dat er teveel ganzen zijn. En dat ze vergast zullen worden.
Ach moedergans met haar arme gansjes denk ik dan. Ik moet een stukje over jullie schrijven.
Maar ik heb steeds geen foto, dus komt het er niet van.

Verder ben ik heel blij met de come-back van het goede spel van Federer. Hij speelt als nooit tevoren en heeft dit keer toch wel serieus kans op een zevende Wimbledon-titel.
Zou het?
Gister blesseerde Nadal zich. Maar Nadal is een buitenproportioneel vechter. Die zet zijn tanden erin en gaat door tot het naatje. Ik vrees dat Federer het ook dit keer niet gaat redden.

En dan nog ons nieuwe huis waar we vandaag precies een half jaar -1dag wonen. Sliep ik voorheen met een hitte van deze omvang op het balkon, of gewoon niet, nu prijs ik me gelukkig met redelijk koele kamers. Het slapen gaat nog steeds niet je van het, maar dat zal wel psychisch zijn.

Ons kindje groeit en groeit en schuifelt sinds een paar dagen op zijn voeten een meter naar voren.
Nu pas?
Nu pas. Ons kind is er één van het soort dat pas dingen doet als hij het kan. Zitten? Pas met 10 maanden. Maar hij zat dan ook meteen stabiel. Dus verwacht ik dat hij straks vooruit, achteruit én een bal kan schoppen als 'ie van schuifelen naar lopen gaat. Nodig heeft hij het overigens niet, hij kan kruipen als de beste. Zo zat ik afgelopen zondag op een terrasje, waar ik niet van het zitten kon genieten omdat kindje steeds vliegensvlug wegkroop. 
Goed en leuk vind ik het wel dat hij ondernemend is en de wereld wil ontdekken.
Relaxed is het niet.

Maar relaxen doe ik 's avonds wel. Als ik geen stukje schrijf voor mijn site. Als ik achter mijn computer hang en met schuine ogen tennis kijk en Angry Birds speel.

Dylan

Handbeschilderde schoonheid

Donderdag 16 Juni 2011 at 10:43 pm

Update: wil jij ook zo'n kastje bestellen met extra korting, of iets anders van Comfycasa.nl, geef dan bij de bestelling mijn url (www.aukje.net) door en meld je aan voor de nieuwsbrief van Comfycasa!

Ik was weer eens verliefd geworden op een kastje. En dat mocht ook, was hij was flink afgeprijsd. Hier, waar ik ook al eens een dekenkist kocht.

Kastje

Nu is het saaie gangetje opgefleurd door twee mooie kastjes.

Ik zou de hele dag wel in het gangetje kunnen zitten staren.

Toen ik naar IJburg verhuisde

Vrijdag 27 Mei 2011 at 09:10 am

Toen ik naar IJburg verhuisde, werd mijn wereld klein.
Het merendeel van mijn vrienden woont nog in de Pijp en komt niet meer zo snel langs. Oppas kan minder makkelijk geregeld worden en op IJburg kennen we nog bijna niemand. Ik mis de markt, de bakker, de koffie- en theewinkel en de kledingwinkels.

Toen ik naar IJburg verhuisde, werd mijn wereld groot.
Het water, het vele groen en de dieren geven rust. Er zijn minder prikkels die me irriteren of verleiden tot aankopen. Het is er overzichtelijk. Je kan de straat oversteken zonder tien keer naar links en rechts te moeten kijken. Wanneer ik de voordeur opendoe, is er geen verkeer, maar een trottoir met speeltoestellen en de crèche. Ideaal voor kindje.

Toen ik naar IJburg verhuisde, veranderde mijn wereld.
Ik struikel over de kleine kinderen. Vergeleken met de Pijp is het er saai. De stad is niet meer om de hoek. Ik moet een teringeind fietsen naar mijn werk. Maar door dat teringeind heb ik opeens een betere conditie en een ietwat geslonken buik zodat ik weer strakke kleding durf te dragen.

Toen ik naar IJburg verhuisde, veranderde mijn wereld niet.
Hier zijn ook hangjongeren. En mensen die zo hard auto rijden dat ze bijna de bocht uitvliegen. De ambulance, politie en brandweer komt ook hier regelmatig voorbij. Want ook hier vallen mensen uit hun raam, wordt er ingebroken en staan er huizen in brand. IJburg is geen droomwijk waar niets gebeurd. Het is nog steeds Amsterdam.

Gelukkig maar.

(dit stukje werd geschreven in het kader van de blogrevivalweek)

Achterkantje

Woensdag 25 Mei 2011 at 07:41 am

De string die vrouwen doorgaans tonen is er niets bij:

Achterkantje

(klik voor groter)
(dit stukje werd geschreven in het kader van de blogrevivalweek) 

Schandaaalig!

Vrijdag 20 Mei 2011 at 10:21 pm

Bijna twee weken niet gelogd! Daar moet toch 'es verandering in komen??!!

Dat kom er.

Middels de Blogrevival. Bedacht door Esther en Logpoes.

Van 23 t/m 29 mei vindt de Blogrevival plaats. En omdat ik me daar in een malle bui voor heb aangemeld, verschijnt in die week elke dag een stukje op Aukje.net.

Elke dag!

Ik ben dus even aan het broeden op wat ideeën, dat begrijpt u.

Huit femmes

Dinsdag 29 Maart 2011 at 9:05 pm

Acht vrouwen bij elkaar. Sommige ken ik. De één goed, de ander van gezicht, sommige heb ik nog nooit gezien. Gaandeweg de dag die we samen doorbrengen komen de bijzondere verhalen boven tafel. Het is duidelijk dat de meeste littekens van het leven hebben opgelopen. Littekens die ze koesteren.

Ik steek er een beetje bij af, met mijn krassen. Kan niets anders uitbrengen dan 'heftig' en 'jemig'.

Ik heb niet zo'n verhaal. Daar moet ik natuurlijk hartstikke blij mee zijn. Maar tegelijkertijd voelt het alsof er een bom op springen staat. De vraag is alleen: wanneer gaat 'ie af? Wanneer valt de klap bij mij?

Vier nul

Woensdag 16 Maart 2011 at 8:16 pm

Ik ben nu op een leeftijd gekomen dat ik mijn leeftijd niet meer leuk vind. Maar is dat niet altijd zo als je richting de 0 gaat? Eén nul is fantastisch. Twee nul gaat ook nog wel. Drie nul is al wat problematischer. En op vier nul begint het leven.

Zeggen ze.

Ik weet het zo net nog niet. Ik ben nu drie zeven. 37. Ik ben het twee dagen en hoewel ik weet dat ik me gelukkig mag prijzen dat ik deze leeftijd überhaupt heb gehaald, jaagt de naderende vier nul me angst aan.

Toen ik nog kind was, was twee nul al oud. Toen ik puber was, was drie nul beláchelijk oud. Om over vier nul maar te zwijgen. En die laatste cijfers lonken naar me.

Mijn gevoel rijmt niet met mijn leeftijd. Van binnen voel ik me nog steeds een klein volwassen meiske. Maar is dat niet altijd zo geweest? Op welke leeftijd dan ook?

De Ikeahel

Maandag 07 Februari 2011 at 2:50 pm

Het was al weer een maand geleden dat we door een Ikeahel gingen en een megagrote kledingskast lieten bezorgen. Bezoek had de onderdelen samen met lief naar de slaapkamer gesjouwd en daar stond de boel inmiddels te verstoffen. Want een megakast in elkaar zetten met een kindje in huis = een nauwelijks haalbare kaart.

Toch moesten we eraan geloven, want na ruim een maand uit vuilniszakken en koffers geleefd te hebben was ik het goed zat.

Nu moet u weten dat wij best een ster zijn in het in elkaar zetten van kasten. Volg de gebruiksaanwijzing, blijf rustig en er verschijnt vanzelf een kast. Easy does it.

De gebruiksaanwijzing gaf aan dat de kast staand in elkaar moest worden gezet als het plafond lager was dan 2.44 meter. Ik had de hoogte van het plafond opgemeten. Iets meer dan 2.44 meter gokte ik. Gokken, want ik ben niet zo groot dat ik goed kon zien waar de centimeter stopte. Toen ik lief z'n hulp nodig had en kindje tussen het stof en de planken werd gezet, vroeg hij zich af of de kast na montage nog wel omhoog getild kon worden. "Even proberen?"

Ehm, nou, ik had net gemeten, maar ja, helemaal zeker was ik ook niet en 't gevaarte leek enorm groot, dus ja, omhoog tillen dan maar?

Hups. Argh. Puf. Krak. Krak. En nog 'es krak.

"Terug! Voorzichtig! Pas op Dylan z'n voetje!' gilde ik als een echte moederbouwvakker. Langzaam raakte het gevaarte de grond. De schroeven zaten nu in iets grotere gaten dan de bedoeling was.

We inspecteerden de schade. Ik zag de euro's die we aan het ding gespendeerd hadden al de prullenbak in gaan. Verdomme!

Terwijl ik boven met kindje ging afkoelen draaide lief overal waar het kon schroeven in het hout, timmerde de achterplaat erop en riep me. Samen tilden we de kast omhoog. Het paste makkelijk, niks geen te laag plafond. Grmbl.

Afijn, de kast stond. Klaar om in te richten.

"Ehm, lief? Waar zijn nou de houders van de kledingroede?"

Aukje elders

» BEL AMI
  Geen reacties |
» SHAME
  Geen reacties |
» EXTASE - LAUREN KATE
  Geen reacties |
» NORTH & SOUTH
  Geen reacties |
» PASSIE - LAUREN KATE
  Geen reacties |
» KWELLING - LAUREN KATE
  Geen reacties |
» FALLEN - LAUREN KATE
  Geen reacties |
» HOMELAND
  Geen reacties |
» EEN KEUKENMEIDENROMAN
  Geen reacties |
» THE MAN FROM EARTH
  Geen reacties |