Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Zó'n dag

Donderdag 23 Oktober 2008 at 9:25 pm

Gister was het zó'n dag. Waarop ik met hoofdpijn mijn bed uitstapte omdat ik de avond ervoor naar The Last Shadow Puppets in Paradiso was geweest. Niet dat zij me hoofdpijn bezorgden, integendeel. Het laat naar bed gaan wel.
Het was zo'n dag waarop ik naar de markt ging om ACT (fluoridespoeling) te halen, een plastic zakje meekrijg van de verkoopster, daarna in hetzelfde zakje de kaas van de kaasboer deponeerde en flats, alles op de natte grond belandde omdat het zakje iets minder sterk was dan ik dacht. Op zich niet zo erg, ware het niet dat beide flesjes ACT lekten als een tiet. Ik kreeg een nieuw zakje van de kaasboer, maar dat voorkwam niet dat er opgeteld de inhoud van driekwart flesje was weggelekt.
Het was zo'n dag waarop ik een lekker maaltje ging koken, de kip uit de verpakking haalde en toen pas zag dat de verpakking was gescheurd. Ik rook geen onaangename geurtjes en besloot het te proberen. Een uur nadat de kip en de broccoli in de oven hadden gezeten, ik de inhoud op de borden schepte en lief en ik ons installeerden op de bank, rook ik onraad. Eenmaal in de kip gesneden was de geur niet te harden. Zodat lief zijn jas weer aantrok om patat te halen.
Het was zo'n dag waarop ik voor het eerst sinds vier maanden patat at. Met suikervrije mayo, dat wel. De patat viel zwaar op de maag, de weg naar de wc was snel gemaakt. Waardoor ik zeker wist voorlopig geen patat te eten.

Vandaag was een andere dag. En dat was maar goed ook.

Twilight

Dinsdag 14 Oktober 2008 at 7:45 pm

In februari van dit jaar schreef ik nog hoe verzot ik ben op de boeken van Stephenie Meyer. Het derde deel in de reeks van de liefde tussen een vampier en een gewoon meisje is bijna uit. Maar ook bijna uit is de verfilming van het eerste boek Twilight. Ik heb een hekel aan verfilmingen, want ze kunnen eigenlijk nooit tippen aan het boek en bovendien verstoord het de beelden die ik in mijn hoofd heb gemaakt van de personages en hun omgeving. Maar. Maar! Maar!! Toen ik de trailer zag van Twilight zat ik toch echt wel te kwijlen voor mijn beeldscherm. Het plaatje ziet er precies zo uit als ik in mijn hoofd had gemaakt. En natúúrlijk moet ik dat hier laten zien:

Kannie wachten (maar dat moet wel, tot december)!

Waar verslaving toe kan leiden

Zondag 12 Oktober 2008 at 7:52 pm

Ik herinner me het witte colletje nog. Een col met wat extra stof dat over de schouders viel. Ik droeg het als ik last had van een stijve nek, dat overigens regelmatig voorkwam. Alleen herinner ik me de pijn niet. En daarmee lijkt de pijn die ik nu voel tien keer heviger te zijn dan vroeger. Want ja, ik heb een stijve nek. Het klinkt zo simpel, een nek die stijf is. Niks aan de hand toch? Maar poe, wat kan dat vervelend en pijnlijk zijn!

En natuurlijk heb ik het aan mezelf te danken. Playstation. God of War. Verslaving. Gelukkig schijnt een stijve nek met twee dagen over te zijn. Dus stink ik naar Tiger Balsem, draag een sjaal, probeer in beweging te blijven en sta regelmatig onder de douche in de hoop dat het snel weer over is!

Ondertussen schreef ik wel een recensie van het boek 'Boerin.' op Eeuwig Weekend. Deadlines zijn deadlines!

Glaasje draaien

Donderdag 29 Juli 2004 at 7:29 pm

Het liep tegen de avond. Er was een familiefeest gaande bij mijn oom en tante. Mijn nichtjes en ik ontvluchtten het feestgedruis door ons op te sluiten in de slaapkamer. We sloten de gordijnen en pakten een stuk karton dat dienst deed als ouijabord. Ik was een jaar of tien. En ging geesten oproepen. We zetten een klein theeglas op het bord, legden elk twee vingers erop en riepen in koor: "Geest, geest, bent u daar?" We riepen net zo lang tot het glas bewoog en op 'JA' stil hield. Dit was op z'n zachtst gezegd freaky. Maar we lieten ons niet kisten en stelden vragen. "Met wie ga ik later trouwen?" wilde ik weten. Het glas bewoog. Eerst naar de G, toen naar de E, de R en de A. Het leek verdacht veel op de naam van een jongen uit mijn klas. Ik vroeg of hij het was. Het glas gleed naar 'JA'. Ik moest er eerlijk gezegd niet aan denken, maar het zou zomaar kunnen dat deze jongen over tien jaar op een wit paard langs zou galopperen en ik in katzwijm zou vallen. Het leven kon per slot van rekening rare wendingen nemen. Daarna stelde ik een vraag die je tijdens dit soort sessies altijd achterwege moet laten. Maar ik was te nieuwsgierig en deed het toch. Het antwoord viel gelukkig mee. Ik zou de leeftijd van 76 bereiken en overlijden aan een hartaanval. Mijn nichtjes stelden ook nog wat vragen, maar toen we iets zagen bewegen achter de gordijnen kregen we het op onze heupen en vluchtten de kamer uit.

Ik wist dat de antwoorden niets waard waren, zeker niet toen mijn ene nichtje vertelde dat mijn andere nichtje het glas vooruit had geduwd. Maar de antwoorden zijn me altijd bijgebleven. Misschien omdat ik het prettig vind om te 'geloven' dat ik 76 word. Want geloven in mooie dingen is fijn. Zelfs als je zeker weet dat ze niet waar zijn.

Aukje elders