Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Nog een keer 'nog een keer'

Maandag 28 November 2011 at 11:49 am

Met de aanschaf van een platenspeler door lief omdat hij platen van Bowie wilde gaan verzamelen, haalde ik mijn platen van zolder.
Tussen het stof en de krassen door luisterde ik opnieuw naar de stemmen van de hoorspelen. Hier had ik vroeger vaak naar geluisterd. In de grote voorkamer, een nette kamer aan de voorkant van het huis die alleen werd gebruikt voor bezoek. Ik draaide er Pinkeltje, Alice in Wonderland en Sprookjes van de Efteling.

Twee lp's had ik van Sprookjes van de Efteling en juist die platen luister ik 30 jaar later samen met kindje. Bij het horen van een liedje roept hij altijd 'nog een keer!', maar zo makkelijk als je op de computer een loop kunt instellen, zo moeilijk gaat dat op een platenspeler, dus moet hij echt even wachten tot een volgend liedje.

Hoogtepunt is echter het opzetten van de plaat. Dat mag hij zelf doen. De lp's zijn oud en al beschadigd, dus een paar vieze kinderhandjes en wat extra krassen is niet zo'n probleem. En de naald op de plaat zetten hoeft niet: op start drukken is al voldoende. En dat kan een kindervingertje makkelijk doen.

Het gevolg is wel dat ik van 's ochtends vroeg tot 's middags laat sprookjes luister. Nu heb ik niet zo'n moeite met al die herhalingen, maar een beetje variatie is welkom. Dus struinde ik internet af op zoek naar de overige delen.

Die vond ik! Als downloadbestand.

Maar toen ik de sprookjes via iTunes wilde laten horen schudde kindje heel hard 'nee' en wees op de platenspeler. De magie van het zelf opzetten is belangrijker dan het luisteren. Dus draaiden we nog een keer de rattenvanger van Hamelen.

En nog een keer.
En nog een keer.
En nog een keer.

Een logisch raadsel

Donderdag 17 November 2011 at 7:05 pm

En opeens huilt kindje.

Hij ligt in bed, het licht is uit, het muziekje is afgelopen en hij huilt.

We rennen naar beneden en zien hem wijzen. Naar het lichtje dat na drie minuten uitgaat en het muziekje dat na een minuut uitgaat.

Nog een keer.
Nog een keer.
Nog een keer.

Wat kan er toch zijn? Waarom dat gehuil? Heeft hij last van nachtmerries? Wil hij nog wat langer bij ons zijn? Is hij de dag aan het verwerken?
Het nachtlampje biedt geen soelaas: hij wil het pertinent niet.

Dan maar het licht in de gang op laten.

Stilte.

Het helpt!

Een raadsel, maar eenmaal opgelost zo simpel en logisch.
Het is winter, het is donker, het ganglicht blijft op tot hij slaapt.

Alleen is dat vroege wakker worden sinds een paar dagen een nieuw raadsel waar we nog geen oplossing voor gevonden hebben. Zou het om 6.15 uur ook te donker en daardoor eng zijn?

Aukje elders