Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Over arme gansjes, het kindje en Federer

Dinsdag 28 Juni 2011 at 9:21 pm

Mensen, ik zit weer eens achter mijn computer.
Normaal gesproken hang ik erachter. En dan heb ik geen zin om een stukje te typen. Zeker niet de afgelopen weken, als één oog kijkt naar de tenniswedstrijd op televisie en het andere oog naar een wedstrijd via een livestream op de computer.
En dan tussendoor nog Angry Birds willen spelen ook (wat eindelijk kan, want ik ben na het overlijden van mijn Sony Ericsson toch maar overgestapt op een iPhone, met dank aan mijn vakantiegeld).

Dus verscheen hier niets.

Ik had wel dingen te vertellen, dingen die ik wilde delen. Maar die bedenk ik vooral als ik op de fiets zit. Tussen de bloemetjes, boven de rivier of op een grindweggetje waar een veldje naast is met pony's en ganzen. Die ganzen, moet u weten, hebben jongen. Het is zo schattig om te zien. Ik wilde al een tijd lang een foto van ze nemen maar ze waren steeds te ver weg. Maar elke keer als ik die ganzen zag, moest ik denken aan een krantenbericht. Dat er teveel ganzen zijn. En dat ze vergast zullen worden.
Ach moedergans met haar arme gansjes denk ik dan. Ik moet een stukje over jullie schrijven.
Maar ik heb steeds geen foto, dus komt het er niet van.

Verder ben ik heel blij met de come-back van het goede spel van Federer. Hij speelt als nooit tevoren en heeft dit keer toch wel serieus kans op een zevende Wimbledon-titel.
Zou het?
Gister blesseerde Nadal zich. Maar Nadal is een buitenproportioneel vechter. Die zet zijn tanden erin en gaat door tot het naatje. Ik vrees dat Federer het ook dit keer niet gaat redden.

En dan nog ons nieuwe huis waar we vandaag precies een half jaar -1dag wonen. Sliep ik voorheen met een hitte van deze omvang op het balkon, of gewoon niet, nu prijs ik me gelukkig met redelijk koele kamers. Het slapen gaat nog steeds niet je van het, maar dat zal wel psychisch zijn.

Ons kindje groeit en groeit en schuifelt sinds een paar dagen op zijn voeten een meter naar voren.
Nu pas?
Nu pas. Ons kind is er één van het soort dat pas dingen doet als hij het kan. Zitten? Pas met 10 maanden. Maar hij zat dan ook meteen stabiel. Dus verwacht ik dat hij straks vooruit, achteruit én een bal kan schoppen als 'ie van schuifelen naar lopen gaat. Nodig heeft hij het overigens niet, hij kan kruipen als de beste. Zo zat ik afgelopen zondag op een terrasje, waar ik niet van het zitten kon genieten omdat kindje steeds vliegensvlug wegkroop. 
Goed en leuk vind ik het wel dat hij ondernemend is en de wereld wil ontdekken.
Relaxed is het niet.

Maar relaxen doe ik 's avonds wel. Als ik geen stukje schrijf voor mijn site. Als ik achter mijn computer hang en met schuine ogen tennis kijk en Angry Birds speel.

Dylan

Aan de waterkant

Donderdag 23 Juni 2011 at 10:52 pm

Zwanen

Handbeschilderde schoonheid

Donderdag 16 Juni 2011 at 10:43 pm

Update: wil jij ook zo'n kastje bestellen met extra korting, of iets anders van Comfycasa.nl, geef dan bij de bestelling mijn url (www.aukje.net) door en meld je aan voor de nieuwsbrief van Comfycasa!

Ik was weer eens verliefd geworden op een kastje. En dat mocht ook, was hij was flink afgeprijsd. Hier, waar ik ook al eens een dekenkist kocht.

Kastje

Nu is het saaie gangetje opgefleurd door twee mooie kastjes.

Ik zou de hele dag wel in het gangetje kunnen zitten staren.

Van nieuw naar oud

Zondag 12 Juni 2011 at 7:22 pm

Nu ik op IJburg woon, is er qua architectuur en natuur weinig 'ouds' te bekennen. Terwijl dát me juist zo aantrok aan Amsterdam en dát me weerhield om een nieuwbouwwoning te betrekken. Een huis moest historie ademen!

Nou, daar ben ik van teruggekomen hoor. Wat is een nieuwbouwwoning heer-lijk, zeker na tig jaar in scheve en tochtige huizen zonder voorzieningen te hebben gewoond.

Maar omdat ik op IJburg niet de enige ben met een nieuwbouwwoning, valt er qua historie weinig te beleven. Echter, het mooie aan IJburg is dat je er wel door wordt omringd. Als ik alleen al naar de zijkant van het eiland loop zie ik Durgerdam, Vuurtoreneiland en Pampus liggen.

Vandaag dacht ik even naar de schaapjes te fietsen met Dylan. Uiteindelijk belandden we bij de WestBatterij Muiden, ook een onderdeel van de Stelling van Amsterdam. En aangezien ik een kindje heb dat niet houdt van stilzitten, moest er even gekropen worden:

Dylan

Terugweg - onderwijl zwaaiend naar de vele schaapjes en koeien - bedacht ik hoe fijn het was om aan de rand van Amsterdam te wonen. Alles was binnen handbereik: historie, rust en natuur. Best of both worlds. En nu mijn werk op korte termijn verhuist naar het centrum van Amsterdam, krijg ik van de drukte ook wel weer voldoende mee.

Even heel erg chagrijnig

Zondag 05 Juni 2011 at 7:36 pm

Lekker dagje Pampus

Donderdag 02 Juni 2011 at 12:06 pm

Pampus

In 2006 zat ik er ook. Op Pampus. Met een aantal loggers gingen we op verkenningstocht, zonder gids. Ditmaal ging ik met collega's vanaf IJburg naar het eiland. Een thuiswedstrijd dus. In tegenstelling tot vorige keer wachtte een gids ons op voor een rondleiding.

Pampus

Ja, en dan krijg je toch heel wat meer mee dan wanneer je alleen rond gaat kijken. En tegelijkertijd minder, want je houdt je aan een vaste route. Na de rondleiding was er geen tijd meer om zelf rond te dolen: de shipperbitter stond te wachten.

Pampus

Vorige keer had ik een stukje Pampus gekocht, voor een jaar, via Adopteereeneiland.nl. Nu heb ik een ander stukje gekocht. Naast het terras, zodat ik het makkelijk terug kan vinden.
Wist u trouwens dat Pampus gekraakt werd tijdens de hippietijd? Hiervan zijn nog bewijzen op de muren te vinden:

Pampus

Na het bezoek voeren we terug naar IJburg:

Pampus

Eindelijk konden collega's zien waar ik naar toe was verhuisd. De volgende dag hoorde ik één van hen zeggen dat ze blij was terug te zijn in de bewoonde wereld toen ze thuis was. Terwijl ik juist blij ben als ik de drukke stad achter me kan laten.

Aukje elders

» De reünie genaamd Blogrevivalweek

In de week van 23 mei vond er een heuse blogrevival plaats. Bloggers van het eerste en latere uur bliezen het stof van hun weblog en postten een week lang dagelijks een stukje. In dit artikel vertelt Esther Donkers, één van de organisatoren en deelnemer, hoe de blogrevival tot stand kwam en laten we enkele deelnemers aan het woord die vertellen over hun ervaringen met het opnieuw dagelijks bloggen.

Lees verder op about:blank.

  |