Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

P. gaat op kamers

Zaterdag 26 Juni 2010 at 3:20 pm

September 2003 kwam Pixel in mijn leven. Een zwart, klein en aanhankelijk poesje. Ze werd grote vriendjes met mijn andere kat Scooszi en ik werd haar rots in de branding. 's Nachts nestelde ze zich tegen mij of Scooszi aan en voelde zich veilig.

Die veiligheid werd haar ontnomen toen Dylan werd geboren. Haar leefruimte werd door zijn komst beperkt; de steile trap naar de benedenverdieping durfde ze niet te nemen waardoor ze boven op een paar vierkante meter leefde. Ik gaf haar niet meer de aandacht die ze zo nodig had en voor vreemden, waar ze mijn lief ook onder schaarde, was ze bang: het heeft jaren geduurd voor ze zich door mijn lief liet aaien en dan nog gebeurde dat alleen in mijn bijzijn.

Lief en ik hadden zijn twee katten al herplaatst. Lastige katten waren dat: de ene agressief, de ander nerveus en bang. We hadden dus best succes met het op kamers laten gaan van onze katten. Maar hoe een nieuw en waardig thuis te vinden voor een extreem schuwe kat als Pixel was een vraag die ik niet kon beantwoorden. Dus belde ik het asiel.

Maar voor ze me konden antwoorden of er plek was, vroeg A. waarom ik Pixel naar het asiel wilde brengen. Na het hele verhaal boden hij en zijn vriendin hun zolder aan. Hoe lastig ik het ook vond om Pixel uit haar vertrouwde omgeving te halen, ik vond ik het de beste oplossing die in de afgelopen dagen voorbij was gekomen. Zeker als je bedenkt dat A. en zijn vriendin een huis vol dieren hebben en een groot dierenhart hebben.

Pixel is vanmiddag gearriveerd in haar nieuwe onderkomen. Haar schuwheid viel ons allen mee: ze liep zelf van haar reismand de wk-tent in. Jaja, gevoel voor voetballen heeft ze wel.

Pixel
Pixel
Pixel
Pixel

Dag Pixel! Het ga je goed!

Crisis

Donderdag 24 Juni 2010 at 5:33 pm

In tijden van crisis krijg ik gewoon loonsverhoging én een vast contract.

Boom # 19015

Dinsdag 22 Juni 2010 at 6:28 pm

Boom # 19015 is van mij. Ik heb er een euro voor betaald. Want al dat wk-gevoetbal is wel leuk, maar elke twee seconden verdwijnt er een stuk bos ter grootte van een voetbalveld. En 't voetbalt toch echt niet lekker in zo'n regenwoud.

Maar, een boom is ook maar een boom. En met één boom red je nog geen bos.

Ik sms BOOM naar 4333.

Nu is boom # 21299 ook van mij.

Red een boom

WK (2)

Zaterdag 19 Juni 2010 at 10:30 pm

Ja hé, als ik na een ruim een week nog steeds eerste sta in de wkpoel moet dat natuurlijk gedeeld worden met mijn lezers.

Dus! Hierbij:

WK tussenstand

Ik zakte soms naar een tweede, soms naar een derde plaats af, maar eindigde toch in de meeste gevallen op nummero uno.

Ongekend zeg ik u, ongekend!

WK

Zaterdag 12 Juni 2010 at 10:30 pm

Het is weer zover, er is weer voetbal, dé reden om mee te doen aan poeltjes. Dit keer doe ik mee met twee poels. Van de ene weet ik de tussenstand nog niet (de tussenstandsite moet nog online gezet worden), van de andere poel weet ik het wel.

En daar ga ik goed! Meteen na de eerste wedstrijd stond ik bovenaan en die positie heb ik weten te handhaven. Met dank aan keeper Green (overigens, wat een lekker ding is dat!) kreeg ik voor de laatste wedstrijd nul komma nul punten, potjandorie. Maar kijkt u mij hier eens trots bovenaan staan:

WK-poel

[klik voor groter]

We zullen het verloop afwachten. Volgens mij sta ik in den beginne altijd bovenaan om daarna genadeloos naar beneden af te zakken. We zullen het zien!

Eerste tandje

Donderdag 10 Juni 2010 at 9:14 pm

Het doorgekomen eerste tandje levert een überblije baby op. Mocht ook wel na al die weken van kwijlen en ziekigheid.

Dylan

Potje met black

Dinsdag 08 Juni 2010 at 9:10 pm

Achter mijn computerplek staan potjes. Potjes met vitaminepillen en een potje met zwarte schoenverf.
Nu merkte ik een aantal weken geleden al op dat het potje met schoenverf wel erg leek op het potje met vitaminepillen. Donkerbruin, zwarte dop, onduidelijk etiket.
De meneer die me de zwarte schoenverf had verkocht waarschuwde me nog: "Pas op dat het niet in je kleren komt, je krijgt het er NIET uit."
Maar ik was natuurlijk niet zo stom om mijn goede kleding aan te doen terwijl ik mijn schoenen verfde. Duh. En natuurlijk verfde ik buiten op het balkon zodat er geen spatten op het laminaat zouden komen. Duh.

Maar toen was er een ochtend zonder haast. Lief en ik stonden op tijd klaar voor vertrek naar kinderdagverblijf en werk. In een opwelling, een nanoseconde, een luttel ogenblik besloot ik om een vitaminepil te nemen. Terwijl ik met lief kletste opende ik het potje en zette het op de kop op mijn hand.

Zwarte verf droop langs mijn vingers op de grond. Ik keek er een seconde naar voor ik in paniek naar de keuken rende, ondertussen naarstig proberend de verf in het kommetje van mijn hand te houden.
Dat lukte best aardig.
De handzeep van de Albert Heijn was niet bij machte mijn hand zijn rozebruine kleur terug te geven. De balkonkast bracht meer soelaas: terpentine. Met een schuursponsje boende ik zo goed en kwaad als het kon mijn hand en reduceerde de zwarte laklaag tot 20%. Lief zat ondertussen op zijn knieën op de vloer, druk in de weer met doekjes en terpentine.

Resultaat: de godganse dag uitleggen aan collega's waarom mijn hand zo zwartgeblakerd was. En thuis siert een vlek voor altijd de vloer.

Pas op dat het niet in je kleren komt, je krijgt het er NIET uit.
Nee, en ook niet uit de vloer en van mijn hand.

Aukje elders